Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с педала на съединителя..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с педала на съединителя..

Такаа може да ви е смешно на някои колеги, но не съм се сблъсквал с подобен проблем. Прибирайки се от малка разходка извън София с приятелка, докато карах на магистралата педала потъна и едвам превключих от по-голяма на по-малка предавка. Съединителя е сменен преди около 5000 км. Проверих за течност - всичко е наред! Интересното е, че след около 30-40 км педала се оправи, но има малък празен ход.. Съмнението ми е някоя от помпите да не е заминала, но как мога да разбера дали проблема е в някоя от тях и в по-точно в коя от двете?
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Помпата е омекнала приятелче.И при мен веднъж така потъна педала,мисля че беше долната помпа.
    Alfa 155 1.7,1.8 ex
    Alfa 166 2.4 3 ex
    155 1.8 MY 95 sport

Comment

Мога ли сам да разбера как и евентуално да си я сменя или ще трябва да посетя здравно заведение?
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
      Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 14:13.

Comment

На мен ми потъна педала така на моята скоро и се тръгна от заминала помпа и се стигна до пълен комплект маховик,съединител,притискател.При мен също беше сменяно всичко ама с грешно от опел и....
          За това ако не си сигурен какво са ти сложили като части провери!
          Дано в твоя случай се размине с попма ,но с сигурност е тя!Успех колега!

Comment

При околна температура под 7-8градуса като тръгна с колата педалът на съединителя не се връща до крайно горно положение Остава на около сантиметър по долу Като го придърпам щраква до горе Иначе със превключването на скоростите няма проблем Преди 30-40 хил км съм сменявал и помпа и работен цилиндър Дали някой от тях пак не е за смяна Погледнах лостовите системи на педала но ми се вижда всичко наред Като позагрее купето от парното педала се връща нормално
            ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

При подобни симптоми при мен се оказа счупена пружина вътре в горната помпа и то скоро след като я бях сложил - чисто нова.
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                При подобни симптоми при мен се оказа счупена пружина вътре в горната помпа и то скоро след като я бях сложил - чисто нова.
                е не е като да няма и дефектни

при мен се случи 2 -3 пъти тва преди да сменя комплекта
                съединител, маховик и лагерпомпа, след смяната не ми се е случвало повече

а като ти пропадне опитвал ли си в движение да го издърпаш нагоре, дали си зацепва обратно или пада обратно веднага?
                Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

Не вярвам да е счупена пружина защото като е по топло времето това не се случва Дори като позагрее въздуха в колата пак не го прави Предполагам че ако има проблем наистина ще е в помпата а не в работният цилиндър

Comment

Аз преди няколко години имах аналогичен проблем с Капата и проблема беше именно счупена пружина в горната помпа,интересно и незнайно защо но го правеше само когато беше под 0-та.

Comment

Тази пружина сменя ли се или сменям помпа

Comment

Ако намериш подходяща можеш и да си я смениш,аз тогава настоявах за нова помпа,но моя механик смени само пружината(беше от някакъв Мерцедес) и от тогава Капата си е така,като същевременно нямам никакви проблеми.

Comment

За смяната на пружината помпата демонтира ли се или може да се смени на място

Comment

и аз го имам тоя проблем от около месец не го прави редовно само когато иска и като си го дръпна с крака си застава както си е проблем с смяна на скорости нямам просто понякога не се вдига до горе остава на 70% върнат и си го придърпвам с кракът . голям проблем ли е това
                            Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

За това говоря и аз Или имаме счупена пружина или помпата е тръгнала Днес мисля да огледам за тази пружина Много тясно там че гледам да събера повече инфо тази пружина как се вади

Comment

Working...
                              X